Om oss og våre produkter

Din Perle AS

Vår forretnings-ide er å tilby vakre ekte perlesmykker direkte til kunde rett fra våre produsenter/perlefarmer. Ønsket om å levere høy kvalitet til folkelige priser er ikke enestående i markedet. Men forskjellen slik vi ser det er at vi har maktet å ta dette til et nytt nivå med tanke på høy kvalitet, bredt utvalg til en svært kundevennlig pris.

Vi er en liten bedrift som gjør vårt beste for at du skal kunne glede deg over det beste vi kan tilby deg.

Perlenes opprinnelse:

Perler har gjennom flere tusen år vært en kostelig og sjelden vare.
Her i Norge har vi plukket ferskvannsmuslinger i så stort monn at de i dag er totalfredet. Kongehuset i Danmark innehar flere perlesmykker som stammer fra Norge i svunnen tid. Dette er veldig leit da perler i «våre farvann» vokser meget sakte og er svært vanskelig å kunne lage en næring av «perledyrking» her hos oss. Det er selvsagt strengt forbudt å plukke ferskvannsmuslinger i Norge, de er fredet.

Heldigvis har tidene forandret seg, og vi har klart å spille på lag med naturen med hva den kan gi oss av vakre gaver. Perler dyrkes i dag i stor stil i Østen. Disse må ikke forveksles med «falske» perler som enten er fremstilt av plast, glass eller oppmalte skjell (Mallorca-perler).

En ekte perle starter

En ekte perle starter sin spede begynnelse ved at et lite fremmedlegeme (som oftest et lite sandkorn) kommer inn i «muslingens verden». Muslingen vil gjøre s itt beste forå kapsle inn fremmedlegemet med perlesubstans som den selv produser. Disse perlene får derfor alle et unikt utseende.

Produksjon:

Vi bruker mye tid på egendesign, lytte til kundens ønsker og følger aktivt med i motebildet. Balansegangen ved å tilby kunden tradisjonelle produkter og mer spennende og «vågale» produkter er møysommelig når nye produkter tas inn. Mange av våre varer finner du kun hos oss.

I innkjøpsfasen er vi fysisk til stede hos produsentene. Alle smykkene blir etter nøye beskrivelser, instruksjoner og oppfølging produsert spesifikt til oss.

Alle smykker er håndlaget med ferskvannsperler, saltvannsperler, 925 sølv, skinn, og skjell m.m. Å velge ut kvaliteten på perler kan ta mange dager i intense gjennomganger og kontroller. Vi foretar kontroller underveis og ved mottak. Våre produsenter har vi svært gode forhold til gjennom mange år. Vi vet vi kan stole på deres kompetanse og de kjenner oss og vet hva vi forventer.

Det forkommer ikke barnearbeid blant våre produsenter.

Presentasjon:

Våre varer fortjener en fin innpakning, derfor gir vi ved våre vakre smykkebokser som vi er så kjent for. Vi er en liten bedrift som gjør vårt beste for at du skal kunne glede deg over det beste vi kan tilby deg.
Bildene vil aldri kunne gjenskape et virkelig bilde av våre perler. En perle har mange «falsetter» som ofte kun kan oppleves fullverdig i virkeligheten. Glans og farger gir ulik dybde i ulikt lys og omgivelser. Det som er så spennende med perler, er at man kan oppdage nye ting med perlene, som man ikke har sett før. Gløden i en ekte ferskvanns- eller saltvanns-perle kan være «magisk».

Takk for din tillit ved å handle hos oss.
Ulike kvaliteter, farger mm.:
Blant millioner av perler er det kun et fåtall som blir «utsøkt kvalitet». De fleste perler har mer eller mindre ujevnheter.

Klassifiseringen tar hensyn til: Form (hvor rund de er), ujevnheter, misfarging (forstyrrende fargespekter) og dybdeglans. Størrelsen har
selvfølgelig også mye å si for verdien. En liten, jevn og vakker perle kan være merk ostelig enn en stor litt ujevn perle.

Da perler er et naturmateriale og laget av proteiner er de også svært mottakelige for ytre påvirkninger. Dette har sine fordeler og ulemper. Det er dette som gjør at man lett kan farge perler. Naturfargen til perler er opprinnelig i ulike hvit / beige nyanser, men kan ofte få tilsnitt av litt gulaktig, fersken-farge og lilla fargenyanser.

Farging av perler gjør man ved å legge perlene i krukker med farget vann i fra 1-4mnd. Denne prosessen er ofte vanskelig da vannkvalitet må holdes øye med, og perlene kan gi ulike nyanser. Perlene blir da mer eller mindre helt gjennomfarget. Mange farger i dag perler under trykk og høy temperatur, her er hemmelighetene mange og skjulte – men resultatet det samme og like holdbare. De ulike perlene får ulike resultat, alt etter hva som var utgangspunktet. Derfor vil en farget perle få ulik farge selv om de har gjennomgått den samme prosessen. Derfor kan SORT bli både:
brun, mange blå-nyanser og grønn-nyanser.

De fleste vil ha perlene i sin naturlige form, men vi har også fargede perler til de som ønsker det. Noen synes det er veldig sjarmerende at perlene er ujevne (tydelig ekte perler) andre vil ha de så opp imot perfekte som mulig,

VI har et stort spekter av kvalitet. Med våre ekstremt lave priser får du perlekjeder fra kr 200,- til 50.000,- kr hos oss.

Det som er så spennende med perler er at alle er så forskjellige, slik som du og jeg 🙂

Les også «Vilkår»